Hesaplama Robotu

AÖF Ortalama Hesaplama

Dönem ve genel not ortalamasını nasıl hesaplarım?

Her dönem sonunda öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belirlenir.

Bu amaçla, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme sonucunda belirlenen harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bulunur.

Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir.

Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır.

 

Bir dersten başarılı olmak için geçme notu nedir? Harf notları nasıl belirlenmektedir?

Açıköğretim Sisteminde “Başarı Notu” alt sınırı uygulanır.

“Başarı Notu” alt sınır değeri, laboratuvar ders uygulamaları ve İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında öğretim dili İngilizce olan dersler dışında 30‘dur.

30’un altındaki başarı notlarının harf notu karşılığı FF’tir.

Harf notları bir dönem sonunda oluşan başarı notunuza göre belirlenmektedir. Her bir ders için öğrencilerin başarı notunun harf notunun karşılığı, o dönem dersi alan öğrencilerin başarı düzeyine göre değişebilmektedir.

Bir örnekle anlatacak olursak, öğrencinin Türk Dili I dersinin 2016-2017 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 70 ve o dönem için bu başarı notunun karşılığı “BB” harf notu olabilir. Yine aynı dersten 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki başarı notu 80 olan bir öğrencinin 2017-2018 Öğretim Yılı Güz Dönemindeki harf notu ise “BB” olabilmektedir.

Başka bir örnek de verecek olursak, aynı dönemde bir dersten alınan 58 başarı notu CC harf notuna karşılık gelirken aynı dönem başka bir dersten alınan aynı 58 notu BB harf notuna karşılık gelebilmektedir.

Geçme notunu nasıl hesaplarım?

Açıköğretim Sisteminde eğer başarı notunuz 30 ve üzeri ise AA-DD arası harf notlarından birini alırsınız. Her dersin başarı notu için harf aralıkları, o dersi alan öğrencilerin başarı düzeyine göre belirlenir. Eğer başarı notunuz 30’un altında ise doğrudan FF harf notu alırsınız. Bu da dersten başarısız olunduğu anlamına gelmektedir.

 

Ara ve dönem sonu sınav notunun başarı notuna katkısı ne kadardır?

Açıköğretim sistemine göre öğretim yapılan programlarda (İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan dersler ve ödevi olan dersler hariç) yapılan sınavlar sonucunda alınan notların, başarı notuna katkı oranları; ara sınav notunun % 30’u, dönem sonu sınav notunun %70’tir.

Bir Dersin Başarı Notu = (Ara Sınav Notu X %30) + (Dönem Sonu Sınav Notu X %70) değerlerinin toplamı ile hesaplanır.

Örneğin; “Çağdaş Felsefe” dersinin ara sınavında 60, dönem sonu sınavında 80 alan bir öğrencinin başarı notu şu şekilde hesaplanmaktadır.

Başarı Notu = (60 X %30) + (80 X %70) => Başarı Notu = 18 + 56 => Başarı Notu = 74

 

AOF Ders Geçme Notu 2019

84-100 —>AA  Geçer

77-83 —->AB  Geçer

71-76 —->BA  Geçer

66-70 —->BB  Geçer

61-65 —->BC  Geçer

56-60 —->CB  Geçer

50-55 —->CC  Geçer

46-49 —->CD  Koşullu Geçer

40-45 —->DC  Koşullu Geçer

33-39 —->DD  Koşullu Geçer

0-32 —->FF  Kalır

 

AOF Başarı Notu Nedir?

 

 

1 Yorum

  • Bu hesaplama 2019-2020 eğitim-öğretim yılına göre mi hesaplandı? Rektör Bey ara sınav notunun %25’i, dönem sonu notunun %75’i alınacak demişti? Cevap verebilirseniz, sevinirim. Kolay gelsin…. 🙂

Yorum yap

Web Tasarım & Programlama sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et