Bilgisayar Genel

Bilgisayar Belleği (RAM) Nedir ve Ne İşe Yarar?

Bilgisayar belleğinin ne için olduğundan veya nasıl çalıştığından emin değil misiniz? Bilgisayarınızı çalıştırmak için bilgisayar belleğinin neden gerekli olduğunu ve ne yaptığını bu yazıda bulabilirsiniz.

Bilgisayar ram belleği

Bilgisayar ram belleği

Bilgisayar belleği (RAM) nedir?

Bilgisayar belleği veya rasgele erişim belleği (RAM), sisteminizin kısa süreli veri depolama alanıdır; hızlı bir şekilde erişilebilmesi için bilgisayarınızın aktif olarak kullandığı bilgileri saklar. Sisteminiz ne kadar çok program çalıştırırsa, o kadar fazla belleğe ihtiyacınız olacaktır.

RAM ne için kullanılır?

RAM, bilgisayarınızın uygulama yükleme, internette gezinme, e-tabloyu düzenleme veya en son oyunu deneyimleme gibi günlük görevlerinin çoğunu gerçekleştirmesine olanak tanır. Bellek ayrıca, başka bir göreve geçtiğinizde bir görevde nerede olduğunuzu hatırlayarak bu görevler arasında hızlıca geçiş yapmanızı sağlar. Kural olarak, ne kadar çok belleğiniz varsa, o kadar iyidir.

Bilgisayar parçaları ve sosyal simgeler

Bilgisayarınızı açıp düzenlemek için bir excel açtığınızda, ancak önce e-postanızı kontrol ettiğinizde, belleği birkaç farklı şekilde kullanmış olursunuz. Bellek, excel programınız gibi uygulamaları yüklemek ve çalıştırmak, excelde yaptığınız düzenlemeler gibi komutlara yanıt vermek veya e-postayı kontrol etmek için excel i bıraktığınızda olduğu gibi birden çok program arasında geçiş yapmak için kullanılır. Bellek hemen hemen her zaman bilgisayarınız tarafından aktif olarak kullanılmaktadır.

Bilgisayar ram belleği

Bilgisayar ram belleği

Bir bakıma, bellek masanız gibidir. Çeşitli projeler üzerinde çalışmanıza olanak tanır ve masanız ne kadar büyük olursa, aynı anda daha fazla kağıt, klasör ve görev alabileceksiniz. Bir dosya dolabına (depolama sürücünüz) gitmeden bilgilere hızlı ve kolay bir şekilde erişebilirsiniz. Bir projeyi bitirdiğinizde veya gün için ayrıldığınızda, güvenliğiniz için projelerin bir kısmını veya tamamını dosya dolabına koyabilirsiniz. Depolama sürücünüz (sabit sürücü veya yarıiletken sürücü), projelerinizi izlemek için masanızla birlikte çalışan dosya dolabıdır.

Sisteminiz yavaş veya yanıt vermiyorsa, bellek yükseltme, performansı artırmanın en kolay ve en uygun maliyetli yollarından biridir. Bilgisayarınızın daha fazla bellekten faydalanacağını mı düşünüyorsunuz? Bilgisayarınızın daha fazla belleğe ihtiyacı olabileceği işaretleri hakkında daha fazla bilgi edinin.

Yorum yap

Web Tasarım & Programlama sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et