Bu kısa yazıda WordPress kullanmak için size dikkat çekici 6 önemli nedeni maddeler halinde listeleyeceğiz.
WordPress, açık kaynak blog platformu olarak başladı ama şimdi CMS sistemi ile büyük küçük bir çok işletmenin favorisi haline geldi.
Kökleri 2001 yılına dayanan sistem son 5-6 yıldır gelişmiş hızı, mobil uyumluluğu, yayınlama deneyimleri ve çeşitli ihtiyaçları karşılamak için bir çok esnekliği sayesinde kurumsal alanı domine etmeye devam ediyor.
WordPress Kullanmak için 6 Neden
WordPress ücretsiz ve açık kaynaklıdır
WordPress ücretsiz bir yazılımdır. İhtiyaçlarınıza göre indirmekte, kurmakta, kullanmakta ve değiştirmekte özgür olduğunuz anlamına gelir. Herhangi bir web sitesi oluşturmak için kullanabilirsiniz.
WordPress yazılımının kendisi ücretsiz olsa da, yüklemek için bir alan adına ve web barındırmaya ihtiyacınız var.
Alan adı, web sitenizin internetteki adresidir. Bu, kullanıcılarınızın web sitenize erişmek için tarayıcılarının adres çubuğuna yazdığı şeydir (örneğin, yazilimkodlama.com).
Web barındırma, web sitenizin tüm web sitesi dosyalarınızın depolandığı evidir.
WordPress, Temalar ve Eklentilerle Özelleştirmesi Kolaydır
WordPress kullanan kişilerin büyük bir kısmı ne web tasarımcısı ne de programcıdır. Aslına bakılırsa, çoğu kişi önceden herhangi bir web sitesi tasarlama bilgisi olmadan WordPress’i kullanmaya başlar.
Teknoloji meraklısı olmayan kişiler için, WordPress mükemmel bir çözümdür çünkü aralarından seçim yapabileceğiniz binlerce ücretsiz web sitesi şablonu (tema) vardır. Hemen hemen her tür web sitesi için (ister blog, ister iş sitesi veya çevrimiçi mağaza olsun) mükemmel bir WordPress teması vardır.
WordPress temalarının özelleştirilmesi kolaydır, çünkü birçoğu renkleri değiştirmenize, logo yüklemenize, arka planı değiştirmenize, güzel sliderlar oluşturmanıza ve herhangi bir kod yazmadan ihtiyaçlarınıza göre gerçekten özelleştirmenize olanak tanıyan kendi seçenekler paneliyle birlikte gelir.
Eklentileri kullanarak WordPress sitenize özel işlevler de ekleyebilirsiniz. WordPress eklentileri, web siteniz için analitik, iletişim formları, üyelik alanı ve daha fazlası gibi gelişmiş özellikler eklemek için kullanabileceğiniz uygulamalar gibidir.
WordPress SEO Dostudur
WordPress, standart uyumluluk ile yüksek kaliteli kod kullanılarak yazılır ve anlamsal işaretleme üretir. Google ve diğer arama motorlarının WordPress’i sevmesini sağlar.
Bu nedenle, WordPress siteleri arama motorlarında diğerlerinden daha üst sıralarda yer alır.
Tasarım gereği, WordPress, kutudan çıkar çıkmaz iyi derecede SEO dostudur. Web sitenizi daha da optimize etmek için WordPress SEO eklentilerini de kullanabilirsiniz.
WordPress Kolay Yönetilir
WordPress, yerleşik bir güncelleme yönetim sistemi ile birlikte gelir. Bu, eklentilerinizi ve temalarınızı WordPress yönetici panonuzdan güncellemenizi sağlar.
WordPress ayrıca yeni bir WordPress sürümü olduğunda sizi bilgilendirir, böylece sitenizi sadece bir düğmeyi tıklayarak güncelleyebilirsiniz.
Verilerinizi herhangi bir kazadan veya bilgisayar korsanlığından korumak için, otomatik olarak yedeklemeler oluşturmak ve bunları uzak bir konumda güvenli bir şekilde saklamak için bir WordPress yedekleme eklentisini kolayca kullanabilirsiniz.
WordPress sitenizi WordPress mobil uygulamalarıyla hareket halindeyken de yönetebilirsiniz.
WordPress Güvenli ve Güvenlidir
WordPress, güvenlik göz önünde bulundurularak geliştirilmiştir ve bir web sitesini çalıştırmak için çok güvenli ve güvenli bir platform olarak kabul edilir. Ancak, tıpkı gerçek dünya gibi, internet de belirsiz bir yer olabilir.
Ellerini olabildiğince çok siteye sokmak isteyen davetsiz misafirler var. WordPress sitenizi korumak için, onu daha da güvenli hale getirmek için yapabileceğiniz birkaç basit şey var. Bunları internette araştırarak rahatlıkla bulabilrisiniz.
WordPress Farklı Medya Türlerini Yönetebilir
WordPress sadece metin yazmakla sınırlı değildir. Görüntüleri, sesleri ve video dosyalarını işlemek için yerleşik bir medya yükleyici ile birlikte gelir.
WordPress, oEmbed özellikli web sitelerini destekler; bu, URL’yi WordPress yayın düzenleyicisine yapıştırarak YouTube videolarını, Instagram fotoğraflarını, Tweet’leri ve Soundcloud sesini yerleştirebileceğiniz anlamına gelir.