Teknoloji Windows 10

♾ Sonsuzluk İşareti ∞ ve ♾️ Sonsuzluk Emojisi

Sonsuzluk simgesi, sonsuz büyük bir sayıyı temsil eden matematiksel bir semboldür.

Sonsuzluk simgesi Lemniscate sembolüyle yazılmıştır:

Sonsuz pozitif büyük bir sayıyı temsil eder.

Sonsuz negatif bir sayı yazmak istediğimizde şunu yazmalıyız: -∞

Sonsuz küçük bir sayı yazmak istediğimizde şunu yazmalıyız: 1 / ∞

Infinity ∞, insanların ASCII kodlamanın geliştirildiği zamanlardan beri olmasını istediği bir matematik metin sembolüdür. Ve klavyenizden doğrudan yazabilirsiniz. İşletim Sisteminize ve zevklerinize bağlı olarak farklı teknikleri kullanarak nasıl yapacağınızı göstereceğim.

ALT Tuşu İle Sonusuzluk İşareti Koyma

Öncelikle ALT tuş kombinasyonu ile sonsuzluk işaretini nasıl koyacağınızı gösterelim.

Kullandığınız işletim sistemi Windows 10 ise Alt+8734 tuşlarını kullanabilirsiniz.

Windows 10 altındaki işletim sistemleri versiyonları içinde Alt+236 tuşlarını kullanabilirsiniz.

Kopyala Yapıştır ile Sonsuzluk İşaretini Alma

Samsung, Huawei, HTC, Xiaomi gibi Android cihazlar ve iPhone gibi IOS cihazlarda ise sonsuzluk işaretini kopyalayıp istediğiniz yerde kullanabilirsiniz. İsterseniz telefonunuz modeline göre kısayol tuşu olarak da atama yapmanız mümkündür.

Daire İçinde Sonsuzluk İşareti

Daire içinde sonsuzluk işareti

♾️ Sonsuzluk Emojisi Kopyalama

Bir daire veya kare içine alınmış sonsuzluğun simgesi olarak görüntülenen bir sonsuzluk emojisi.

Sonsuzluk, 2005 yılında Unicode 4.1’in “Permanent Paper Sign” adı altında onaylandı ve 2018’de Emoji 11.0’a eklendi. Aşağıdaki Emojiyi kopyalayıp istediğiniz metin editöründe rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Bu yazıda sonsuzluk işaretini ALT tuşu ile çıkarmayı ve sonsuzluk emojisini kopyalayıp nasıl kullanacağınızı öğrendiniz.

Bu yazılar da ilgilinizi çekebilir.

Sonsuzluk İşareti Anlamı

Sonsuzluk sembolü (, yada ∞), sonsuzluk kavramını temsil eden matematiksel bir semboldür. Cebirsel geometride şekle lemniscate denir.

Sonsuzluk, matematik derslerimizde tanıştığımız bir şeydir ve daha sonra sonsuzluğun fizikte, felsefede, sosyal bilimlerde vb. De kullanılabileceğini öğreniriz. . Bu kavram, çok büyük ve sınırsız bir şeyi tanımlamak için kullanılabilir. Erken Yunan ve erken Hint dönemlerinden beri dünyanın pek çok bilim adamı ve filozofu tarafından incelenmiştir. Yazılı olarak sonsuzluk, 17. yüzyılda yaşamış ve çalışan İngiliz matematikçi John Wallis tarafından yaratılan sonsuzluk sembolü (∞) olarak bilinen belirli bir matematiksel işaret ile belirtilebilir.

Sonsuzluk sembolü (∞) hiç bitmeyen bir çizgiyi temsil eder. Sonsuzluk için ortak işaret olan ∞, ilk kez 1650’lerin ortalarında Wallis tarafından kullanıldı. Ayrıca ölçülemeyecek kadar küçük olan sonsuz küçük için 1 / ∞ kullandı. Wallis, 1655’te yayınlanan Konik Bölümler Üzerine İnceleme adlı kitabında bu ve sonsuzlukla ilgili diğer birçok konu hakkında yazdı. Sonsuzluk sembolü, 8 sayısının yatay bir versiyonuna benziyor ve sonsuzluk, sonsuz ve sınırsız kavramını temsil ediyor. Ancak bazı bilim adamları, John Wallis’in sonsuzluk işaretini oluşturmak için bir kaynak olarak Yunanca ω harfini alabileceğini söylüyor.

Genel olarak, sonsuzluk sembolünün üç ana uygulaması vardır:

  • matematiksel
  • Fiziksel
  • metafizik

2 Yorum

Yorum yap